maady وســــــــام كبار الشخصيـــات
شفيعـي : أم النور المزاج : القراءة الهواية : [table style="WIDTH: 150px; HEIGHT: 100px" border=3][tr][td][أولاد أم النور][/td][/tr][/table]
| موضوع: أكلات صيامى جميلة جدا وجديدة وتحفة الجمعة 27 مارس 2009, 7:44 pm | |
| :oy: [size=24 ] اخوتى نعمة وسلام طلبت من أخواتى بالبيت يجيبولنا اكلات صيامى حلوة وجديدة لكن الظاهر انهم أدمنوا الأكل اللى عرفوه فقلن مبدهاش ادور بنفسى ولقيت الأكلات الجميلة دى يارب تعجبكم
أكلات المشروم [/size] تحضير المشروم
تحضيرة
وليس اكله(زى المفروم المعصج) المكونات مشروم بصل توم ملح زيت
شوفتوا ازاى بسيطة
1- الاول هجيب المشروم واكيد هيكون معلب واشوف اللى مكتوب على العلبة الاول قبل تحضيرة وبعدين اقطعة الى قطع صغيرة ونكون محضرين الزيت على النار ومشوحين فيه البصلة وعليها التوم ونقلبهم كويس مع بعض 2- وبعدين نحط المشروم عليهم ونسيبه يستوى شوية بطبيعة المشروم انه طرى ولكن ممكن يحتاج الى كمية بسيطة من المية للنضج وبعد كده ممكن استخدمة فى اى حاجة انا عاوزة اعملها وهقدم ليكم طرق واجبات حلوة اوى للمشروم
يخنه المشروم
المقادير
نص كيلو مشوم متقطع ترنشات نص كيلو فاصوليا متقطعه و مسلوقه بميه و ملح بصل ترنشات متشوح احمر او بني فاتح 2 معلقه نشا 1و نص كبايه لبن صيامي (صويا ميلك) او (كريمر بميه 4 معالق كبار علي الكبايه) 2 معلقه سمنه صيامي ملح
الطريقه
يشوح المشروم بالسمنه يضاف عليه الفاصوليا ثم النشا و نشوح نحط اللبن و ملح حسب الرغبه و نقلب لحد ما يتقل ثم يوضع في الفرن من تحت ربع ساعه و نطلعه نحط علي وشه البصل و ندخله خمسه تاني يقدم مع رزة على حرارة 180
ملوخية صيامي تجنن ________________________________________ المقادير نصف كيلو ملوخية خضراء وبصلة ومعلقة صلصة ومكعبان مرقة خضار وماء وملح وفلفل وتوابل
وزيت وثوم وكسبرة ناشفة
الطريقة :- تشوح البصلة المبشورة في الزيت حتي تصفر ثم نضع الماء مع
الصلصة ومكعبان المرقة والملح والفلفل والتوابل وبعد ان تغلي هذة المكونات نضيف الملوخية
المخروطة وما نقلبهاش كتير عشان ما تسقتش وبعد كدة نكون مجهزين تاسة ونحط فيها الزيت و الثوم
والكسبرة الناشفة وتشوح علي النار حتي تحمر ثم تقلب في حلة الملوخية ثم تغطي الحلة بسرعة
عشان نحتفظ بريحة الثوم داخل الملوخية
شوربه عدس
الكميه 6 اشخاص
المقادير
2كوب عدس اصفر بصله متوسطه 2 جزر مقشر ومقطع 6 كوب ماء 1 ونصف ملعقه صغيره كمون 1ملعقه كبيره كسبره حب 1ملعقه كبيره زيت زيتون 1ملعقه صغيره توم مقطع ناعم ملح حسب الرغبه
طريقه التحضير
ا_يغمر العدس بالماءفى حله علىنار متوسطه الحراره حتى يصل الى درجه الغليان ثم تخفف النار 2_يضاف البصل ، الجزر، الكمون،الكسبره ،التوم 3_ لما يستوى العدس نسيبه يبرد ونضربه فى الخلاط 4_نجيب طاسه وفيها شويه زيت ونحمر فيها بصله كبيره متقطعه ضغير وشويه كسبره ناعمه ولما تحمر خفيف مش اوى تقلبها على خليط العدس ونخليها شويه صعيره على النار
[center]التبولة اللبنانية
** المقادير:
- كأس من البرغل الناعم.. - خمس باقات من البقدونس.. - 1/2 كجم طماطم.. - باقة من النعناع الأخضر.. - بصلتان متوسطتا الحجم.. - عصير اربع ليمونات.. - ملعقة صغيرة ملح .. - رشة فلفل .. - نصف كأس من زيت الزيتون… ** للتزيـيـن: - كرنب (ملفوف) واحدة.. - حلقات من الليمون.. - قشرة طماطم بدون انقطاع.. .................................................. .................................................. .................................................. .................... لطريقة:- ينقى البرغل من الأوساخ ثم يصفى ويضاف علية عصير الليمون ويترك لمدة نصف ساعة قبل مباشرة العمل… ينقى البقدونس وتقطف اوراق النعناع… يفرم النعناع والبقدونس فرماً ناعماُ ويخلطان ثم يغسل الخليط ويصفى بمصفاة ناعمة.. تقشر الطماطم وتقطع عرضياً وتزال البذور منها، ثم تفرم فرماً ناعماً.. يقشر البصل ويفرم طولياً وعرضياً فرماً ناعماً بالسكين أو باستعمال المفرمة الكهربائية.. يضاف إلى البرغل خليط البقدونس والنعناع ومن ثم الطماطم.. تخلط جميع الخضار مع البرغل المصفى خلطاً جيداً ويصب عليها زيت الزيتون.. يفرغ الكرنب ليصبح على شكل سلة توضع في داخلها التبولة وتقدم بعد تزينها.. وبالهناء والعافية… .................................................. .................................................. ........................
طبعا الاكلات دى اللى جاية لخوتنا اللى من برة مصر يتعلموا اكلنا لأننا طبعا احنا حافظين الأكلات دى
الكشرى
إذا لم يسعدك الحظ في تذوق الكشري أو سمعت عنه فقط في الأفلام أو كان أقرب ما قمت بعمله هو طبق المجدرة المشابه له، فالكشري هو طبقي المفضل، ولشدة حبي له أهدتنى والدتي هذه الوصفة اللذيذة.
المقادير:
1- للصلصة
2 فص ثوم مفروم 2 ملعقة كبيرة زيت نباتي 2/1 1 كوب عصير طماطم طازج 4/1 ملعقة صغيرة شطة 1 ملعقة كبيرة خل ملح وفلفل
2-للكشري:
2 كوب أرز مصري 1 كوب عدس بجبة (عدس بني) 4 كوب ماء 2/1 كيلو مكرونة صغيرة ملح وفلفل 2 بصل متوسط الحجم مقطع شرائح 4 ملعقة كبيرة زيت نباتي 2/1 1 كوب صلصة طماطم للكشري
الطريقة:
1- للصلصة
- يُسخن الزيت على نار متوسطة ثم يضاف إليه الثوم ويقلَّب قليلاً لمدة دقيقتين. - تُضاف صلصة الطماطم وتتبل بالملح والفلفل والشطة حتى تبدأ في الغليان ثم تخفض الحرارة إلى هادئة وتترك لمدة حوالي 10 دقائق. - يُضاف الخل وتترك لمدة 5 دقائق أخرى ثم تحفظ الصلصة جانباً لتقدم مع الكشري. عند استخدام صلصة سميكة إلى حد ما، يمكن إضافة الماء لتخفيفها مع مراعاة التقليب جيداً حتى تندمج وتذوب تماماً في الماء.
2- للكشري:
- يُغسل العدس ويصفى ويحفظ جانباً. - يُوضع الزيت على نار متوسطة ثم يوضع البصل ويقلب حتى يصبح لونه بني فاتح. - يُرفع البصل من الزيت ويوضع فوق قطعة قماش لامتصاص أي زيت زائد. - يوضع العدس في نفس الإناء ويقلَّب ويغطى بالماء ويتبل بالملح والفلفل، وتخفض درجة الحرارة ويترك لمدة 25 دقيقة إلى أن يبدأ في النضج. - يُضاف الأرز المغسول ويقلَّب مع العدس ويتبل. - يَترك على نار هادئة حتى ينضج تماماً مع إضافة ماء إذا تطلب الأمر. - في نفس الأثناء تسلق المكرونة وتصفى وتترك جانباً. • عند التقديم يوضع الأرز والعدس ثم قليل من المكرونة ويزَّين بصلصة الطماطم والبصل المحمر، ويمكن تقديمه مع سلطة من الطماطم والحمص. • هناك طبق الجدرة والمدردرة اللذان يشبها الكشري إلا أن في حالة المدردرة يطحن العدس في الخلاط في الماء المسلوق به ويطهى فيه الأرز.
---------------------------------------------------------------------------------------
البصارة
المقادير
2 كوب فول مدشوش (جاف بدون قشر) 6 كوب ماء 1 بصل متوسط مقطع ½ كوب كرفس مقطع 2 فص ثوم 1 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة 1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم 1 ملعقة صغيرة نعناع جاف أو ¼ كوب نعناع طازج ملح وفلفل 1 ملعقة كبيرة زيت نباتي ½ كوب بصل مقطع كعيدان الكبريت (جوانح)
الطريقة
- يُغسل الفول (يمكن نقعه لمدة 8 ساعات أو يمكن غليه في ماء لمدة 7 دقائق ثم يشطف بماء بارد). - يُضاف الماء إلى الفول وباقي المحتويات ما عدا ملعقة كبيرة من الزيت والبصل. - يُترك الخليط على نار هادئة لمدة ساعتين تقريباً بدون تقليب، ويُمكن إضافة مزيد من السائل إذا احتاج الأمر. - يُرفع الزَّبد (الريم) الظاهر على السطح كلما تطلب ذلك. - عندما تنضج جميع المحتويات تصفى (تهرس) بمصفاة يدوية أو عن طريق خلاط كهربائي. ثم تعاد إلى نار متوسطة مرة أخرى مع التقليب هذه المرة حتى يغلظ قوام الخليط. - تُقدم البصارة دافئة أو باردة بعد صبها في أطباق. - للتزين يسخن الزيت ويحمر البصل حتى يصبح لونه بنياً ويوضع على ورقة أو قطعة قماش للتخلص من الزيت الزائد. ويمكن أن تزيين بقطع من قشر الليمون.
[/center] | |
|
الوردية
المزاج : عادي [table style="WIDTH: 150px; HEIGHT: 100px" border=3][tr][td][أولاد أم النور][/td][/tr][/table]
| |
الوردية
المزاج : عادي [table style="WIDTH: 150px; HEIGHT: 100px" border=3][tr][td][أولاد أم النور][/td][/tr][/table]
| |
St.Mary'Son وســــــــام كبار الشخصيـــات
شفيعـي : الملكة والمناهري المزاج : طالب صلواتـــكم الهواية : [table style="WIDTH: 150px; HEIGHT: 100px" border=3][tr][td][أولاد أم النور][/td][/tr][/table]
| موضوع: رد: أكلات صيامى جميلة جدا وجديدة وتحفة الأحد 29 مارس 2009, 12:29 am | |
| انا كده جوعت ياعم مجدي ده كلام برضه يالا انا حاعزم نفسي عندك واشوف عمايل ايدك دي بقي اااااااااااااااااااااااا | |
|
maady وســــــــام كبار الشخصيـــات
شفيعـي : أم النور المزاج : القراءة الهواية : [table style="WIDTH: 150px; HEIGHT: 100px" border=3][tr][td][أولاد أم النور][/td][/tr][/table]
| موضوع: رد: أكلات صيامى جميلة جدا وجديدة وتحفة الأحد 29 مارس 2009, 8:50 am | |
| ميرسى جدا اختنا الوردية على مساهمتك الجميلة وخالص شكرى وتقديرى لك اخى الحبيب ممدوح لمرورك هنا ..نس قولى نعمل ايه لما البنات جايبين اكل فطارى فى عز الصيام وكلمتهم هاتولنا اكل صيامى ولا حد سمع مكبرين قلت اعتمد على نفسى ..وعموما انت اعملها بس وعندنا اكلات احلى من كده بكتير بتعملها المدام بتعملها حقيقى مش تكتبها ..ياريت نتشرف بزيارتك ..تنورنا | |
|